Uitgelicht bericht

Oliebollen 2017

Ook in 2017 bakken we (op 29 december), alweer voor de 54e keer, de traditionele oliebollen.

De oliebollen worden gebakken uit eigengemaakt beslag, geheel volgens een oud en geheim recept natuurlijk. Bij dit jaarlijkse ritueel worden de handen flink uit de mouwen gestoken en zijn vele vrijwilligers druk aan het roeren, kneden, bakken en inpakken.

Op 30 december worden ze dan vanaf 09.30 uur, huis-aan-huis, door de jeugdleden in Ouderkerk en Lageweg verkocht.

De oliebollen kosten dit jaar, per zakje van 6, slechts € 3,00.

De opbrengst van de verkoop komt de vereniging ten goede waarmee we het scoutingspel voor de jeugd betaalbaar kunnen houden.

Via dit bestelformulier kunt u een bestelling bij ons plaatsen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4Ib0DAPXYXA9qa8hWMLP3RLV6-ytn5pyU0Eco0GOiBguq4A/viewform

Uitgelicht bericht

Welkom bij Scouting Christiaan de Wet!

Op Scouting is iedere week iets leuks te doen. Wat denk je van klimmen op onze klimtoren, je eigen brood bakken op een kampvuurtje of gedropt worden midden in het bos?

Meer dan 160 jeugdleden maken bij Scouting Christiaan de Wet in Ouderkerk aan den IJssel wekelijks de mooiste avonturen mee. Wil je ook meedoen? Je bent al welkom vanaf 5 jaar oud, en je kunt 4 keer gratis komen kijken of Scouting iets voor jou is.

Kom eens kijken!

Zijn het geen schatjes?

Vandaag hebben wij lekker bij het clubhuis gebivakkeerd. We hebben tot laat geslapen. Na het ontbijt, hebben we tussen de buitjes door een Cluedo spel en het lintje aftrekspel gedaan. Tussendoor hebben nog even een groepsfoto in blouse gemaakt.

Verder hebben we heerlijk patatjes gegeten en zijn de meiden nu bezig met de voorbereidingen voor de bonte avond, kampvuur erbij en nog even een laatste gezellig afsluiter!

Tot morgen!

Droppen en uitje!

Voor sommige meiden was de avond gisteren nog jong, onze oudste gingen namelijk het donker trotseren. Het was tijd voor de dropping. Ze hebben de leiding gelukkig weer veilig en vlot het bos uitgeleid. Dat moest natuurlijk beloond worden, met een snackie en een frisje. Daarna was het avontuur nog niet helemaal afgelopen, want echte (bijna) padvindsters slapen natuurlijk in een tent!

Voor de andere dames begon de ochtend bijtijds. We moesten namelijk naar Otterlo fietsen, hier gingen we per groepje van 6 een Escape Room doen. De meiden moesten voorkomen dat er een bos werd omgehakt waar een wolf woonde. Helaas is het niet alle groepjes gelukt, maar dat maakte het niet minder leuk.

Bij terugkomst was het tijd om lekker even te knutselen. We hebben sleutelhangers van Krimpie Dinkie gemaakt. Hieronder wat foto’s van het eindresultaat.

Daarna hebben we lekker vrije tijd gehad, de leiding ging alvast weer wat opruimen en de meiden hebben lekker gerommeld, in het bos, en daarnaast werden er druk armbandje van wol geproduceerd.

We zijn vanavond ook weer goed verzorgd door onze lieve kookstaf. Er stond sla, aardappelschijfjes en een bal gehakt op het menu. Nu gaan we lekker limo drinken, daarna douchen en als de meiden zoet zijn, nog een avondspel.

Tot morgen.