Uitgelicht bericht

Oliebollen 2017

Ook in 2017 bakken we (op 29 december), alweer voor de 54e keer, de traditionele oliebollen.

De oliebollen worden gebakken uit eigengemaakt beslag, geheel volgens een oud en geheim recept natuurlijk. Bij dit jaarlijkse ritueel worden de handen flink uit de mouwen gestoken en zijn vele vrijwilligers druk aan het roeren, kneden, bakken en inpakken.

Op 30 december worden ze dan vanaf 09.30 uur, huis-aan-huis, door de jeugdleden in Ouderkerk en Lageweg verkocht.

De oliebollen kosten dit jaar, per zakje van 6, slechts € 3,00.

De opbrengst van de verkoop komt de vereniging ten goede waarmee we het scoutingspel voor de jeugd betaalbaar kunnen houden.

Via dit bestelformulier kunt u een bestelling bij ons plaatsen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4Ib0DAPXYXA9qa8hWMLP3RLV6-ytn5pyU0Eco0GOiBguq4A/viewform

Uitgelicht bericht

Welkom bij Scouting Christiaan de Wet!

Op Scouting is iedere week iets leuks te doen. Wat denk je van klimmen op onze klimtoren, je eigen brood bakken op een kampvuurtje of gedropt worden midden in het bos?

Meer dan 160 jeugdleden maken bij Scouting Christiaan de Wet in Ouderkerk aan den IJssel wekelijks de mooiste avonturen mee. Wil je ook meedoen? Je bent al welkom vanaf 5 jaar oud, en je kunt 4 keer gratis komen kijken of Scouting iets voor jou is.

Kom eens kijken!

scoutfit

Bestellen bij Scoutshop Rotterdam

Elk jaar komen twee dames van de ScoutShop Rotterdam naar ons clubhuis en richten daar een mobiele ScoutShop in. Helaas is dit op dit moment niet mogelijk. Maar we hebben een alternatief bedacht, door een bestelformulier te e-mailen naar ScoutShop Rotterdam en via een bankoverschrijving te betalen. Deze bestelling wordt vervolgens naar ons clubhuis gebracht zodat dit begin november tijdens de opkomst door de leiding uitgedeeld kan worden. Zie hiervoor de brief en het bestelformulier van ScoutShop Rotterdam onderaan dit bericht. Het bestelformulier voor de bestellingen bij de ScoutShop dient naar rotterdam@scoutshop.nl gestuurd te worden.

Daarnaast dragen we bij de Christaan de Wetgroep ook blauwe T-shrits en truien voorzien van ons logo. Deze kunnen besteld worden via kleding@scoutingouderkerk.nl. Vermeld daarbij graag de naam van de speltak waar uw kind actief is. Voor de betaling van de Scoutingblauw bestelling dient u aan uw kind een envelopje met contant geld mee te geven. Van de speltakleiding krijgt uw kind dan de bestelling.

De Scoutingblauw collectie bestaat uit:

• T-shirt maat 116-128-140- 152- S-M-L-XL-XXL 9 euro
  • Hooded Vesten maat 140-152 22 euro
  • Hooded Vesten maat S- M- L- XL 30 euro
  • Hooded Sweaters maat 128-140-152 17 euro
  • Hooded Sweaters maat S-M-L-XL 20 euro

Zijn het geen schatjes?

Vandaag hebben wij lekker bij het clubhuis gebivakkeerd. We hebben tot laat geslapen. Na het ontbijt, hebben we tussen de buitjes door een Cluedo spel en het lintje aftrekspel gedaan. Tussendoor hebben nog even een groepsfoto in blouse gemaakt.

Verder hebben we heerlijk patatjes gegeten en zijn de meiden nu bezig met de voorbereidingen voor de bonte avond, kampvuur erbij en nog even een laatste gezellig afsluiter!

Tot morgen!