Maatregelen coronavirus

Het coronavirus is volop in het nieuws en Scouting Ouderkerk en Scouting Nederland houden de berichtgeving hierover scherp in de gaten. De bij Scouting Ouderkerk getroffen maatregelen zijn gebaseerd op de richtlijnen vanuit de overheid en de adviezen vanuit Scouting Nederland. Op de website van Scouting Nederland is een pagina te vinden met veelgestelde vragen en de meest recente versie van de factsheet met maatregelen: https://www.scouting.nl/nieuws/vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19.

Voor persoonlijke hygiëne en voor desinfectie van het spelmateriaal heeft elke speltak desinfecterende sprays. Daarnaast is er bij het betreden van het clubhuis een desinfectie-apparaat opgehangen. Bij aankomst, vertrek en bij het pauzemoment zullen de jeugdleden door de leiding hierop gewezen worden. Er is vooralsnog geen advies om mondkapjes in het clubhuis te dragen door leiding en jeugdleden vanaf 13 jaar.

De belangrijkste spelregels om het Scoutingspel op een veilige en verantwoorde manier te kunnen blijven spelen hebben we hieronder op een rijtje gezet.

• Blijf thuis bij verkoudheid of griepverschijnselen, dit geldt voor alle leeftijden.
  • Kom in je scoutingkleding, er is geen mogelijkheid voor omkleden.
  • Laat tijdig weten aan de leiding dat je niet komt.
  • Kom zoveel mogelijk zelf en op de fiets naar de scouting.
  • Ouders / verzorgers mogen het terrein niet betreden, en gaan na het brengen gelijk weer naar huis.
  • Maximaal 10 minuten voor de opkomst aanwezig, ga na de opkomst direct naar huis.
  • De leiding ontvangt de jeugdleden bij de deur of het hek en desinfecteert de handen.
  • De opkomsten zijn zoveel mogelijk buiten, alleen bij slecht weer wordt uitgeweken naar het clubhuis.
  • Toiletgebruik mag, maar zorg ook dat je thuis al naar het toilet gegaan bent.
  • De leiding verstrekt drinken en eten, waarbij rekening wordt gehouden met extra hygiëne. Trakteren mag, maar geef dit even aan bij de leiding en zorg het liefst voor een voorverpakte traktatie (zakjes chips/snoep, koek in verpakking)
  • Volg de aanwijzingen van leiding en bestuur op.
  • Jeugdleden t/m 17 jaar kunnen opkomsten houden. Er geldt geen maximum aantal leden per speltak.
  • Jeugdleden en speltakken vanaf 18 jaar hebben géén fysieke opkomsten of activiteiten.
  • Jeugdleden t/m 17 jaar hoeven geen afstand te houden tot elkaar.
  • Leiding hoeft geen afstand te houden tot bevers en welpen.
  • (Bege)leiding houdt bij verkenners, padvindsters en explorers 1,5 meter tot de jeugdleden en elkaar, óók bij sport, spel en bewegen.