Woensdag

Vandaag waren we vroeg wakker, we moesten namelijk op tijd op de fiets om naar het uitje te gaan. We gingen als uitje naar het klimbos, een parcours afleggen hoog in de bomen. Iedereen heeft zijn stoere schoenen aangetrokken, want we heeft meerdere parcours afgelegd. Wat zijn we toch een stoere kinderen!

Bij het klimbos hebben we lekker ons lunchpakket opgegeten en zijn we weer op de fiets terug gegaan naar het clubhuis.

Op het clubhuis hebben we onze themakleding weer aangetrokken, de tovenaar kwam langs om te vertellen dat hij een deel van het raadsel heeft opgelost. Er staat namelijk op een  briefje ‘bij mij kom je niet zomaar binnen’. Dit zou kunnen leiden naar het koninkrijk van doornroosje, om het koninkrijk staat namelijk een grote muur van doornstruiken. De tovenaar heeft raadsels en puzzels gevonden die toegang kunnen bieden naar het koninkrijk van doornroosje. Heel de middag hebben de kinderen raadsels en puzzels opgelost om punten te verdienen, het waren echte hersenkrakers.

Met dat we klaar waren met de puzzels kwam martijn vertellen dat er ineens een deur open stond en dat er allemaal kaarsjes op de trap staan. Hij vond het maar raar… De kinderen zijn per groepje omhoog gegaan om te kijken wat er bovenaan de trap was. Met dat ze boven stonden zagen ze dat er nog een deur open stond waar nog meer kaarsjes stonden, en in het midden een tafeltje met een stolp en roos. Ze hebben namelijk een roos gehad vanuit de doornstruik. Zo hebben we dus weer een magisch voorwerp om de muur weer heel te kunnen maken. Maar, we hebben ze nog niet allemaal……

 

De themakleding werd weer uitgetrokken en we gingen met zijn alle aan tafel om avond te eten. Wel wat raar, want we kregen geen bord en bestek. We gingen namelijk patatjes eten vanavond! Wat worden we toch verwend door de kookstaf!

Na het eten hebben we ons corvee gedaan en als avondspel een potje levens stratego. Waarna het toch echt weer tijd was om te gaan slapen.

2 gedachten over “Woensdag

  1. Mariska

    Super leuk om jullie verhalen te lezen!!
    Jullie doen echt wel heel veel leuke dingen!
    Veel plezier nog even met elkaar

    Groetjes mama (Sven) 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *