Mowglihorde

MOWGLIHORDE OP KAMP IN BENNEKOM

SPEUREND WELKOM

Maandag 24 augustus gaan we op kamp in Bennekom!!! Hopelijk hebben jullie er net zoveel zin in als wij!!!

CLUBHUIS

Om alvast in de stemming te komen voor het kamp zijn hier een paar foto’s van het clubhuis en de omgeving!!

ZATERDAG

De leiding is aangekomen op het clubhuis in Bennekom. De locatie is bosrijk en zit vlak langs de hei, kortom we worden hiervan heel blij!! Voor kamp hebben we van Speelweek Lageweg een mooi pakket gekregen om deze week te overleven. Bedankt Speelweek Lageweg!!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is WhatsApp-Image-2020-08-22-at-21.24.07-1024x512.jpeg

Maandag

Gemaakt door:

Het rode nest: Mareno Brak, Rutger Nagel, Micha Simons en Maas van Elzakker

Hey detective-ouders,

Dit is het begin van ons scoutingkamp!!! We kwamen aan tussen 8:30 – 9:30. Toen iedereen er was gingen we onze bedden klaar leggen. Vervolgens gingen we onze kampregels bespreken en kregen we een rondleiding door het gebouw en een deel van het bos waar we mochten spelen.
Daarna gingen we levend-Stratego spelen. Het eerste potje dat we speelden had team groen al in ongeveer 10 minuten gewonnen. Het tweede potje duurde wat langer!
Daarna mochten we vrijspelen, dat houdt in: hutten bouwen en voetballen. Daarna gingen we middageten, we aten brood. Daarna gingen we corveeën, iedereen had zijn taak.
Iedereen trok zijn detective-kostuum aan en gingen we de vlag hijsen en gingen we daarna met ze allen op de foto.Vervolgens mochten we weer vrijspelen.Tussendoor gingen we ook nog een schilderij maken over de jungle.
Daarna gingen we avondeten, we aten aardappelen met jus, spinazie, hamburger, een ei en appelmoes. Na het corveeën gingen we dopen, dat houdt in: de mensen, die voor het eerst op kamp zijn, dat we die een onvergetelijke avond geven, maar niet dat hij schoon blijft!?!?!

Vervolg maandag:

Gisteravond gingen we dopen: eerst hapje en drankje, heel vies, onder een bankje door met op de grond dennenappels en in een hangmat liggen en dan worden gedragen naar de verffabriek. Daar verven ze je onder en dan naar de glijbaan van een zeil en groene zeep. En dan afspuiten met een waterkanon! En toen gingen de oudste lasergamen dat was super gaaf!!!

Dinsdag

Geschreven door het blauwe nest: Jesse Hoogendijk, Xander den Hollander, Joshua van Lenten, Albert de Jong en Lukas Both

We begonnen met eten en daarna een poosje vrijetijd. Toen gingen we vlaghijsen en toen kwam de detective vertellen dat de mowgli (schilderij) gestolen is. Daarna op de fiets en een lange fietstocht van 20km. Het was een hele leuke fietstocht met opdrachten, zoals een envelop in een stuk heide zoeken met 1 iemand op een toren die aanwijzingen geeft en de rest zoekt. Daarna regende het dus binnen op de slaapzaal spelletjes spellen. Toen gingen we eten.

Vervolg dinsdag:

Na het eten ging de jongste groep lasergamen en de oudste groep weerwolven. Iedereen ging slapen. ’s nachts werden de oudste kinderen gedropt, de ene groep vond het eng en de andere vond het heel leuk.

Woensdag

Geschreven door het grijze nest: Boris de Vin, Mark Heuvelman, Jack van der Horst, Jarno Beuckens en Micha Stam

De volgende dag gingen we ochtend gymnastiek doen, daarna gingen we eten en corveeën. Vanmiddag gingen we eten en daarna corveeën.
Na corveeën gingen we een posten spel spelen, we moesten onze handafdruk in het zand zetten en daarna ging er gips in. We gingen grabbelen, een alibi verzinnen, en diefstal controleren. Toen gingen we eten, daarna gingen we vrij spelen en toen gingen we avond eten.

Vervolg woensdag:

’s Avonds gingen we levend stratego doen. Oranje had eerst gewonnen en toen gelijkspel. Leuk Feitje: Niels Holdermans heet nu piet. Nog een feitje: iedereen viel van de ninja parcours af.

Donderdag:

Gemaakt door het groene nest: Roderick Weijers, Florian Weijers, Lars Honkoop, Stijn Spek en Rens Lelieveld

We gingen ochtendgymnastiek doen: rekken en strekken, hakken billen en ninja parcours. Daarna gingen we eten en corveeën. Daarna gingen we vrijspelen. Daarna gingen we vijfkamp doen: boogschieten, buks schieten, survival parcours, kubb en hout zagen. Het was heel leuk 😊 Bij het survival parcours moest je over banken en onder banken door, zaklopen, over boomstammetjes springen, over slack-lijn en met steentjes door de kampvuurkuil rennen. Toen moest je op een touw klimmen. En toen eten met een eitje 😊 Leuk feitje: we hebben een hond gevonden en hij luisterde alleen naar een stok.

Vervolg donderdag:

(Dit stukje is door de leiding geschreven, omdat de kinderen het heel druk hadden met het voorbereiden voor het dopen van de nieuwe leiding)
In de middag hebben we een wandeltocht gedaan. Hierbij moesten de detectives met de GPS naar verschillende punten lopen. Hierdoor hebben de detectives het gestolen schilderij gevonden. We moeten er nu alleen nog achter komen wie het gestolen heeft. Daarna gingen we avondeten: Soep, aardappels met kaas en een kipschnitzel met daarna als toetjes een fruitspiesje.

We waren voor het eten aan het voorbereiden voor de doping van de leidingen: Joeri, Bart, Nienke en Larissa. Na het eten gingen we beginnen met dopen. Het was echt heel leuk ondanks het laat was en het regende. Geel had verven, grijs had waterkanon, rood had een glijbaan/buikschuifbaan, groen had een ballenbak en een schommel, blauw had hapje en drankje. We hebben heel veel gelachen. Op het laatst was Larissa er klaar mee en toen trok ze en Niels Hm en Boris in de modder. Dit was de doping van leiding 2020.

Vrijdag:

We begonnen met ochtendgymnastiek. Toen gingen we ontbijten. Daarna gingen we corveeën. Na het corvee kregen we lekker vrije tijd om leuke dingen te doen. Toen gingen we de dief ontmaskeren het was Bart (Bill Ball). Daarna gingen we eten (lunch) Toen gingen we onze tassen opruimen. Daarna gingen we ons toneelstukje voorbereiden. Toen gingen we weerwolven ondanks het onweerde. Het avondeten was patat en kroket of frikandel. Daarna weer corveeën. Toen het leukste van het kamp bontenavond 2020.