Dinsdag

Vandaag staat er primitief koken op het programma. Helaas iets minder spectaculair dan we hadden verwacht, we mogen namelijk niet stoken vanwege de droogte. Prinses wendelina verteld de kinderen dat het in het 4e koningkrijk niet altijd goed is gegaan met het eten en dat ze daarom niet zo snel andere mensen moeten vertrouwen. De kinderen gaan zelf hun maaltijd koken zodat ze weten dat er niks geks mee is gebeurt. We hebben appeltaart gemaakt, groentesoep en tosti’s. De groentesoep en tosti’s waren voor de lunch, de appeltaarten moesten nog in de oven.

Na de lunch kwam de tovenaar, hij vertelde dat hij het raadsel had opgelost voor het magisch voorwerp van het 4e koninkrijk. Hij vertelde dat hij een appel nodig had die in het kasteel zou moeten liggen van sneeuwwitje. Hij wist alleen niet hoe die daar moest komen. Samen met de kinderen zijn we tot de ontdekking gekomen dat de dieren in het bos ons wel de weg zouden wijzen naar het kasteel. De dieren hebben namelijk een goede band met sneeuwwitje. De kinderen hebben een wandeltocht gelopen door middel van de dierensporen. Helaas verdwaalde we allemaal in het bos en hebben we er zelf maar een feestje van gemaakt. Gezien er in het bos ook nog een aantal geocaches verstopt lagen hebben een aantal groepen de wandeltocht gestaakt en zijn op zoek gegaan naar de schatten die in het bos verstopt lagen. Daarna zijn we weer naar het clubhuis terug gelopen, want van de tocht viel niks meer te maken. Hoe dan ook hebben we een heerlijk stuk door het bos gelopen en was het erg gezellig onderweg.

Toen we terugkwamen van de wandeltocht heeft iedereen lekker een stuk appeltaart (met slagroom!) gegeten en hebben we buiten kleine spelletjes gespeeld. Ook hebben we kookstaf miranda uitgezwaaid, alina is daar voor terug gekomen. Vanavond staan er pannenkoeken op het menu, wat hebben we gesmuld. En we kregen ook nog eens een heerlijk ijsje als toetje, we hadden namelijk bakken ijs gehaald bij ijs van co (uit hoenderloo).

Na het eten hebben de kinderen hun corvee  gedaan, waarna we ze de keuze hebben gegeven om nog even een potje slagbal te doen, of al lekker douchen en naar bed. Uiteindelijk werd er nog even voorgelezen en lagen we allemaal al lekker vroeg in bed. Morgen staat er een leuke maar drukke dag op het programma, waaronder het uitje!

5 gedachten over “Dinsdag

 1. Corina van Veelen

  Hoi allemaal, wat doen jullie toch allemaal leuke dingen en wat boffen jullie met het weer. Heerlijk buiten en lekker eten met allemaal gezellige mensen. Geniet er nog even van en ga maar lekker vroeg naar bed dan komen jullie allemaal uitgerust weer thuis straks ;). Groetjes van de familie van Lara

 2. Sija Groeneveld

  Hallo allemaal,
  Jullie maken daar echt van alles mee in het bos!
  Super leuk om de foto’s te zien en te lezen wat jullie allemaal al gedaan hebben.
  Geniet er nog even van, en succes met alle sprookjesfiguren.
  Er lag vandaag een mooie kaart bij ons op de deurmat. Bedankt.
  Groetjes van de familie van Jonathan.

 3. Janneke

  Wat een leuk verhaal weer! Klinkt allemaal lekker hoor, wat jullie gekookt / gebakken hebben. En dat toetje klonk ook heerlijk!! Veel plezier de laatste dagen. Ben benieuwd hoe jullie uitje was vandaag… groetjes van de familie van Hannah

 4. Anita

  Wat leuk om zo elke dag wat te lezen. En wat doen jullie leuke dingen met elkaar. Heel veel plezier nog met elkaar de laatste dagen.

  Groeten van ons, familie van Marcel

 5. Rosa

  Wat een topweek hebben jullie toch! Iedere dag weer iets leuks op het programma.
  Zelf appeltaarten bakken…goed dat ik dat weet, Eef, haha.
  Geniet nog een paar dagen!!!!
  Groetjes Familie Hoogendijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *