Zondag

Vandaag zijn we begonnen met ochtendgymnastiek, ontbijten en vlag hijssen. Na het vlaghijssen kwam de man van hanneke om voor ons de kerkdienst te verzorgen. Hier hebben we het over talenten gehad die we allemaal hebben. We hebben eerst lekker een boterham gegeten en zijn daarna ons om gaan kleden voor de groepsfoto.

In de middag beginnen de Simba’s met hun training tot Sorcerer om de wereld te verdedigen tegen de gevaren uit het Multiversum. Hiervoor hebben ze een bepaalde intelligentie nodig, want ze moeten veel kennis hebben over de wereld en hoe hij werkt. Alleen op deze manier kunnen ze de aarde goed verdedigen. Tijdens het ploeteren van de opdrachten krijgen de kinderen bezoek van Loki. Hij komt polshoogte nemen om te kijken hoe ver ze zijn. Dr. Strange vindt het raar dat deze vreemdeling nu weer langskomt en houdt Loki argwanend in de gaten. Loki merkt dit en brengt de kinderen op de hoogte. Hij geeft de kinderen de opdracht om de gedachten van Dr. Strange ergens anders op te richten en heel veel vragen te gaan stellen.

Na het begin van de training van de Simba’s trekt Strange zich terug om te mediteren. De Doctor mediteert elke dag om zo zijn gedachten te ordenen en een kijkje te nemen in het Multiversum om te controleren of er geen gevaren dreigen. Tijdens de meditatie van Dr. Strange neemt Loki de kinderen apart om ze te feliciteren met de vooruitgang die ze hebben geboekt. Samen met hen verzint Loki een plan om het Oog van Agamotto te stelen van Strange. Ze besluiten de volgende dag Strange te misleiden dat de aarde in gevaar is. Zo hopen ze dat Strange Kamar-Taj verlaat om samen met de kinderen de wereld te redden van Dormammu (de aartsvijand van Strange). In de tussentijd steelt Loki het Oog en hebben ze de wereld gered.

Als Loki en de Simba’s net klaar zijn, komt Dr. Strange uit zijn meditatie en betrapt hij Loki en de Simba’s. Nu is hij helemaal achterdochtig, want hij weet zeker dat de kinderen en Loki elkaar niet kennen. Hij vindt het daarom ook raar dat ze zo vriendschappelijk met elkaar omgaan. Na dit voorval verlaat Loki Kamar-Taj en laat hij zich niet meer zien. Dr. Strange rondt de training van de Simba’s af door ze de laatste en moeilijke training te geven. Hij creëert een nieuwe wereld in de spiegeldimensie waar ze het in groepen tegen elkaar om moeten nemen. Door de training wordt vastgesteld welk gedeelte van de aarde elk nest aangewezen krijgt om te verdedigen. Hoe beter hun score, hoe meer mensen ze moeten beschermen, dus hoe groter hun gebied is waar ze verantwoordelijk voor zijn. Dit spel heet agend of shield

Na het spel hebben we de tafel gedekt en hebben we wraps gegeten. Hierna hebben we ons corvee gedaan en zijn we naar de slaapzaal gegaan. Na 1,5 dag hadden we namelijk al zo’n bende van onze slaapzaal gemaakt dat we eerst onze spullen weer op hebben geruimd. Daarna hebben we de douchespullen gepakt en zijn we weer schoongespoeld onder de douche. Want dat spelen en rennen in het bos maakt je wel vies!
Nog lekker even voorlezen en daarna zijn we lekker gaan slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *