Zondag

Vanmorgen begonnen we met een kerkdienst.

Vandaag mochten we dan eindelijk in themakleding. Nadat we onze themakleding hadden aangetrokken kwam de avonturier langs. Hij was gestuurd door de prinses en de tovenaar om informative te krijgen van de kinderen voor het ritueel om de muur weer te versterken. De kinderen weten alleen nog steeds niet hoe we nu de muur moeten verterken. De avonturier heeft in het arcief gezocht en heeft wat losse kaartjes gevonden met wat rare raadsels, helaas niet helemaal compleet maar de kinderen kwamen erachter dat ze in het rijk van de dwergen moeten zijn om een schitterende steen te bemachtigen.

De kinderen zijn samen met de avonturier naar het land van de dwergen gegaan om aan een dwerg te vragen of ze een schitterende steen mogen hebben. Maar met dat ze daar aankomen zien de ze dwerg en de tovenaar boos tegenover elkaar staan. Ze hebben het op het zwijgen gezet omdat ze het niet meer met elkaar eens waren. De tovenaar was al voor de kinderen gereisd om het kristal bij de dwergen te halen, maar die waren in een hevige discussie geraakt. De dwerg vertrouwd de kinderen ook niet en is niet van plan een kristal af te geven. Hij wordt er alleen maar chagrijniger van dat er zoveel kinderen om hem heen staan. Om ze weg te halen zegt hij dat als ze zich aan de regels van de dwergen houden hij er misschien nog wel over na zou denken.

De kinderen hebben deze middag zelf kristal gemaakt, proefjes gedaan en het grote dwergen handelsspel gespeeld. Met het spel moesten ze grondstoffen verzamelen en verkopen om uiteindelijk hun grondstoffen veilig te stellen in de mijn. Hoe meer grondstoffen er in de mijn zaten, hoe meer punten ze daarmee konden verdienen. Het was een spel wat fanatiek werd gespeeld!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *