Scouting in actie voor Oekraïne

Let op! Deze actie is beëindigd. We bekijken op dit moment hoe we vervolg aan onze actie kunnen geven. Zodra hier meer duidelijkheid over is laten we het je weten!

Iedereen helpen waar je kan!

Dat is een van de zinnen in onze Scoutingwet. Vandaar dat wij ons de komende weken in zullen zetten om spullen in te zamelen voor Oekraïne. Waar veel mensen door de huidige situatie in het land niet meer in hun eigen woning kunnen wonen en een groot deel van hun leven zich op dit moment afspeelt in schuilkelders of metrostations.

Bij ons in Ouderkerk woont de Oekraïense familie Klusenko. Zij zijn voor Stichting Oekraïners in Nederland een inzamelpunt gestart voor diverse hulpgoederen die naar Oekraïne gebracht zullen worden. Het adres van het inzamelpunt is Dorpsstraat 7 in Ouderkerk aan den IJssel.

Ook als Scouting willen wij onze bijdrage leveren. Daarom richten wij in het clubhuis een ruimte in om spullen in te zamelen voor de mensen in Oekraïne. Wij zorgen als vereniging dat de spullen via de familie Klusenko naar Oekraïne zullen gaan.

Spullen die hard nodig zijn:

 • Babyspullen (luiers, doeken, melkpoeder, voeding)
 • Voeding (lang houdbare producten, makkelijk te bereiden en voedzaam zoals instant noodles, blikken soep, instant pastamaaltijden e.d. )
 • Slaapspullen ((fleece)dekens, slaapzakken, matjes, luchtbedden, kussens) Geen matrassen!
 • Verbandmateriaal en andere EHBO artikelen (ook als houdbaarheidsdatum overschreden is!)
 • Hygiëne-artikelen (tandenborstels, tandpasta, tampons, maandverband, desinfectiemiddel)
 • Medicatie (paracetamol, ibuprofen, andere pijnstillers)
 • Overige artikelen (batterijen, lucifers, kaarsen, waxinelichtjes, zaklampen)

Let op! Kleding is niet nodig! Dit kunnen ze op dit moment nog lokaal inzamelen.
Spullen in glazen potten/flessen kunnen we niet vervoeren naar Oekraïne, deze nemen we dus helaas niet aan.

Praktische informatie

Waar: Scouting Christaan de Wet – Sportlaan 1, Ouderkerk aan den IJssel
Wanneer: Ieder weekend in maart, op vrijdag tussen 19.30 – 22.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 – 13.00 uur.
Wie: Iedereen die iets kan missen voor de mensen in Oekraïne.

Delen van dit bericht zorgt voor een groter bereik en dat er een grotere stroom aan spullen die kant op gaat. Dus op zijn scouts gezegd: hoort zegt het voort!

Updates over de actie

 • Inzamelingsactie beëindigd
  Zoals eerder aangegeven hebben we een maand lang goederen ingezameld voor Oekraïne. We hebben de actie geëvalueerd en hebben besloten in de toekomst op een andere manier invulling te geven aan een actie waarbij we de mensen in Oekraïne willen steunen. Zodra we meer informatie hebben over een vervolgactie zullen we dit uiteraard laten weten! […]
 • Benefiet voor Oekraïne op 21 maart
  Rotary Krimpenerwaard West organiseert in samenwerking met Grand Cafe Siep een benefietavond voor Oekraïne. De avond is in Oostenrijkse sferen en bevat een loterij en een veiling van unieke stukken. Zo kun je bijvoorbeeld bieden op een gesigneerd schaatspak van Patrick Roest en een schilderij van Annekes KunstAtelier, maar ook een hotelovernachting bij Fine Hotels […]
 • Update CDW in actie voor Oekraïne (07-03)
  Vanaf vandaag kun je bij Drogisterij Ceelen en Plus Vergeer voor €7,- een actietasje van Cadeautje4You kopen waarvan €3,- naar het Rode Kruis gaat voor hulp aan Oekraïne.Dit actietasje kun je vervolgens vullen met spullen voor Oekraïne waarna je de spullen kunt afleveren bij het inzamelpunt in ons clubhuis. Klik hier om naar de lijst […]