Activiteiten

Naast toffe opkomsten organiseren we een hoop andere activiteiten, waarvan sommige voor de hele groep! Zo gaan alle speltakken op zomerkamp en worden er regelmatig overnachtingen georganiseerd. Voor de inwoners van de Krimpenerwaard organiseren we op Koningsdag Blokrock en eens in de twee jaar vindt de Scoutfair plaats.

Groepsactiviteiten

Als je te oud wordt voor je speltak vlieg je over naar de volgende speltak. Dat gebeurt tijdens het overvliegen. Meestal spelen we eerst een spel met elkaar, waarna de overvliegers op een avontuurlijke manier naar hun volgende speltak overvliegen.
De nieuwjaarsinstuif is een jaarlijks nieuwjaarsfeestje voor alle leden van Scouting Christiaan de Wet. Het clubhuis wordt aangekleed in een thema en aan het einde van de avond wordt het nieuwe jaar ingeluid met een gezellige disco.
Robert Baden-Powell is de oprichter van Scouting. Op zijn verjaardag organiseren we om het jaar een gezamenlijke opkomst (Baden-Powelldag). Het jaar daarop vieren we Sint-Jorisdag. De legende van Sint Joris staat sinds zijn dood in verbinding met Scouting. Op de zaterdag na Sint Joris zijn sterfdag (23 april) herhalen we de belofte. Met deze belofte herhalen we de dingen die we tijdens onze installatie hebben beloofd te doen. Zoals ons houden aan de padvinderswet bijvoorbeeld.

Overige activiteiten

Een activiteit die we jaarlijks met de hele groep ondernemen maar niet zelf organiseren is de Duinenmars. De Duinenmars wordt georganiseerd in de duinen van Den Haag. We vertrekken met twee bussen vol scouts om 5, 10 of 15 kilometer te gaan wandelen, en keren ’s middags weer terug met een medaille of nummertje op zak.

De bevers en welpen van onze groep nemen elk jaar deel aan respectievelijk de Bever-Doe-Dag en de Jungledag. Op die dag komen alle groepen uit de regio bij elkaar om een leuke, uitdagende en leerzame dag met elkaar te beleven.

Verder verlenen wij jaarlijks onze medewerking aan de Dodenherdenking in Ouderkerk aan den IJssel.