Financiële tegemoetkoming

Wij willen als vereniging toegankelijk zijn voor alle kinderen. Voor sommige ouders is het betalen van de contributie, de Scoutfit, het kampgeld of de kampuitrusting een knelpunt. Er zijn verschillende mogelijkheden om Scouting ook voor deze kinderen mogelijk te maken. Scouting Christiaan de Wet helpt graag bij de aanvraag van deze regelingen.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur is een landelijke organisatie die sport of cultuur voor kinderen uit minimagezinnen mogelijk maakt. De gemeente Krimpenerwaard werkt samen met het Jeugdfonds Sport en Cultuur. (Eenouder)gezinnen of verzorgers met een laag inkomen en met kinderen van 0 tot en met 17 jaar kunnen via een tussenpersoon (intermediair) een aanvraag doen voor een tegemoetkoming. Meer informatie over de aanvraag van deze tegemoetkoming vindt u op de website van de Gemeente Krimpenerwaard en op de website van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Stimuleringsregeling ‘Alle kinderen op Scouting!’

Scouting Nederland vindt het belangrijk dat alle kinderen in Nederland de kans krijgen om voor de volle honderd procent mee te doen aan het uitdagende, actieve, sociale en superleuke Scoutingspel. De financiële thuissituatie van een kind mag hierin geen spelbreker zijn. De stimuleringsregeling alle kinderen op Scouting zorgt ervoor dat er aanvullende mogelijkheden zijn als kinderen door de financiële situatie thuis toch buiten de boot dreigen te vallen.

Meer informatie over de regeling vindt u op de website van Scouting Nederland. Een aanvraag voor tegemoetkoming kunnen de ouder(s)/verzorger(s) of het kind niet alleen doen, maar doet de penningmeester. Penningmeesters zijn de aanvrager/tussenpersoon. Neem rechtstreeks contact op met onze penningmeester via penningmeester@scoutingouderkerk.nl. Niemand anders binnen de vereniging krijgt uw aanvraag onder ogen.