Praktische informatie voor nieuwe leden

Inhoud


Vrijblijvend komen kijken

Enthousiast geworden? Je bent van harte welkom om 4 keer vrijblijvend te komen kijken of Scouting iets voor jou is. Daarna beslis je of je lid wilt worden of niet.

Wil je een keer komen kijken? Vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!Wachtlijst

Soms kun je niet meteen terecht bij een speltak omdat deze al vol is. Je komt dan op een wachtlijst. Zodra er plek is kun je lid worden van de groep.

De wachttijd is lastig in te schatten. Wanneer er een plekje vrij komt is afhankelijk van leden die overvliegen naar de volgende speltak of die stoppen.

Zodra je je aanmeldt om een keer te komen kijken krijg je een mail met informatie.

Let op! Momenteel hebben we geen plek voor jongens van 11-15 jaar. De speltak en wachtlijst zit helemaal vol. Misschien woon je in de buurt van Scouting Jan Willem Friso in Krimpen aan den IJssel of Scouting Moordrecht? Zij hebben wel plek!


Inschrijven

Als je bij en speltak hebt gekeken en enthousiast bent geworden kun je lid worden van onze vereniging. Om lid te worden vul je ons inschrijfformulier in, daarna lever je deze in bij de leiding van de speltak waar je lid wilt worden.

Je krijgt het inschrijfformulier van de leiding van je speltak. Of je kunt hem hier downloaden.


Installatie

Als je besluit om lid te worden zul je na een tijdje officieel geïnstalleerd worden. Na de installatie mag je het uniform dragen en hoor je er echt helemaal bij!

Hoe werkt dat?

Voor de installatie mag je je nieuwe blouse al aantrekken, maar zonder insignes, das en pet. De nieuwe leden worden naar voren geroepen, en zeggen met hun linkerhand op de vlag de belofte na (de belofte verschilt per speltak). Daarna krijg je door de leiding een aantal insignes opgespeld en je das omgehangen. Als laatste mag bij de meeste speltakken je vader of moeder (of een andere vrijwilliger die je hebt meegenomen) de pet bij je opzetten.

Nu hoor je er echt bij, en word je door iedereen met de linkerhand gefeliciteerd en welkom geheten!


Scoutfit

Bij Scouting Christiaan de Wet dragen we speciale kleding: de Scoutfit. De Scoutfit bestaat uit een blouse, een blauwe broek en de groepsdas. Elke speltak heeft een eigen kleur blouse, zo dragen de welpen bijvoorbeeld een groene blouse en is die van de scouts beige.

Hoe kom ik daaraan?

De blouse kan bij de Scoutshop gekocht worden. Dat kan via internet op scoutshop.nl, of in één van de Scoutshops in de buurt. De das met dasring ontvang je van de leiding tijdens je installatie.

Waar horen de insignes?

Als je geïnstalleerd bent heb je een aantal insignes ontvangen. Op het linkerborstzakje van je blouse hoort het installatieteken van Scouting Nederland, en op het rechterborstzakje komt het speltakteken. Het naambandje van onze groep mag op de rechtermouw. Insignes die je behaald hebt mag je op de linkermouw naaien. Hier een plaatje om het nog wat duidelijker te maken:

Naast de scoutfit ook ‘Scoutingblauw’

Bij Scouting dragen we allemaal de Scoutfit, maar deze mag na het vlaghijsen vaak uit mits je een blauw scoutingshirt onder je blouse draagt. Of trek er bij koud weer een lekker warme scoutingtrui overheen aan! We noemen dit ‘Scoutingblauw’. We hebben bij onze groep een uitgebreide kledinglijn. Deze kleding is donkerblauw en voorzien van ons logo. Klik hier voor meer informatie over onze kledinglijn.