Geen categorie

Woensdag

Vandaag waren we vroeg wakker, we moesten namelijk op tijd op de fiets om naar het uitje te gaan. We gingen als uitje naar het klimbos, een parcours afleggen hoog in de bomen. Iedereen heeft zijn stoere schoenen aangetrokken, want we heeft meerdere parcours afgelegd. Wat zijn we toch een stoere kinderen!

Bij het klimbos hebben we lekker ons lunchpakket opgegeten en zijn we weer op de fiets terug gegaan naar het clubhuis.

Op het clubhuis hebben we onze themakleding weer aangetrokken, de tovenaar kwam langs om te vertellen dat hij een deel van het raadsel heeft opgelost. Er staat namelijk op een  briefje ‘bij mij kom je niet zomaar binnen’. Dit zou kunnen leiden naar het koninkrijk van doornroosje, om het koninkrijk staat namelijk een grote muur van doornstruiken. De tovenaar heeft raadsels en puzzels gevonden die toegang kunnen bieden naar het koninkrijk van doornroosje. Heel de middag hebben de kinderen raadsels en puzzels opgelost om punten te verdienen, het waren echte hersenkrakers.

Met dat we klaar waren met de puzzels kwam martijn vertellen dat er ineens een deur open stond en dat er allemaal kaarsjes op de trap staan. Hij vond het maar raar… De kinderen zijn per groepje omhoog gegaan om te kijken wat er bovenaan de trap was. Met dat ze boven stonden zagen ze dat er nog een deur open stond waar nog meer kaarsjes stonden, en in het midden een tafeltje met een stolp en roos. Ze hebben namelijk een roos gehad vanuit de doornstruik. Zo hebben we dus weer een magisch voorwerp om de muur weer heel te kunnen maken. Maar, we hebben ze nog niet allemaal……

 

De themakleding werd weer uitgetrokken en we gingen met zijn alle aan tafel om avond te eten. Wel wat raar, want we kregen geen bord en bestek. We gingen namelijk patatjes eten vanavond! Wat worden we toch verwend door de kookstaf!

Na het eten hebben we ons corvee gedaan en als avondspel een potje levens stratego. Waarna het toch echt weer tijd was om te gaan slapen.

Aangekomen op het kasteel

Beste ouders en geïnteresseerden,

Gisteren zijn we aangekomen in ede. Hier werden we ontvangen door de tovenaar, hij vertelde dat hij blij was dat de kinderen er zijn om hem te helpen. Via de magische spiegel kwamen ze aan in het 4e koningkrijk, waar prinses wendelina ons opwachten. Ze is blij met de vele hulp die het koningkrijk gaat krijgen en nodigde de kinderen uit in haar kasteel om daar te blijven slapen. Prinses wendelina heeft uitgelegd wat de regels zijn in haar koningkrijk en verteld tot waar haar koningkrijk loopt. Ze grens namelijk aan het koningkrijk van de trollen en daar wil je absoluut niet komen!

De kinderen die als eerst mee zijn op kamp zijn vanmiddag gedoopt, en vanavond hadden we lekker soep met een broodje knakworst. Hmm, dat smaakte wel!

Na het eten zijn we begonnen met corvee, waarna we nog een potje slagbal hebben gespeeld. Met het teruglopen naar het clubhuis hoorde we een harde knal, en met dat we gingen kijken waar de knal vandaan kwam zagen we een zakje hangen met elvenstof, op dat zakje stond ‘denk aan een prettig moment en je vliegt’. We weten alleen nog niet wat we hier mee moeten doen….