Introductie MVKT, wat doe jij voor CDW?

Met onderstaand groepje volgen wij het traject Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd van Scouting Nederland. Centraal staat het werven van vrijwilligers voor onze vereniging. Het traject, dat in totaal vier maanden duurt, garandeert onze vereniging een flinke aanwas van vrijwilligers. Duizend verenigingen deden mee met deze aanpak; alle haalden het aantal gewenste nieuwe vrijwilligers!

Ook wij zijn enthousiast en willen jullie informeren over deze aanpak, omdat wij rekenen op ieders steun tijdens de uitvoering van deze methode. Wij zijn van plan om deze methode uit te voeren in de periode van april tot en met juli 2022.

Kort gezegd komt de aanpak er op neer dat:
▪ Wij alle bestaande vrijwilligerstaken in beeld brengen en een lijst maken van taken waarvoor wij nog vrijwilligers kunnen gebruiken.
▪ Het vrijwilligerswerk binnen onze vereniging in het zonnetje wordt gezet.
▪ De wervingsactie door middel van een campagne onder de aandacht van de leden wordt gebracht.
▪ Er vrijwilligers worden geworven door potentiële vrijwilligers persoonlijk te benaderen.
▪ Onze groep na afloop van de cursus niet alleen over meer vrijwilligers beschikt, maar ook vrijwilligersbeleid heeft ontwikkeld.

Wij verwachten dat wij met deze gestructureerde aanpak, met meer vrijwilligers, een nog energiekere groep tot stand brengen. Bij andere verenigingen heeft deze methode prima resultaten geboekt, dus dat moet bij onze groep zeker ook lukken!

We hebben daar wel jullie hulp bij nodig! We vragen aan jullie het volgende:

  1. De ‘inventarisatie huidige vrijwilligers’ invullen voor de onder jou vallende functies. https://www.enquete.com/show?id=FC93DD67F94C5CA51770D449CC052D72
  2. Inventariseren of er binnen jouw speltak/commissie nog openstaande vacatures zijn, of vacatures zijn te creëren door taken op te splitsen of nieuwe activiteiten te ontplooien.
  3. Binnen jouw speltak/commissie een aantal mensen te vragen die ons willen helpen bij het persoonlijk benaderen van onze leden.

We gaan er vanuit dat jij ook ons streven naar meer vrijwilligers ondersteunt. We vragen je om binnen nu en 2 weken het formulier in te vullen.

Indien je nog vragen hebt over de methode, of als je nuttige tips voor ons hebt, dan kan je ons gerust even bellen.

Alvast bedankt voor je inzet!

Met vriendelijke groeten,
Commissie MVKT (Berend, Diana, Marcel, Shiranou en Tamara)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *