Update bestuur april 2022

Via deze weg willen we jullie bijpraten over een aantal lopende zaken op bestuursvlak en binnen de vereniging. Het is onze bedoeling om dit soort updates met enige regelmaat te gaan versturen. Zo houden we het aantal mededelingen bij vergaderingen beperkt, blijft iedereen op de hoogte en hebben we een mooie basis voor het jaarverslag.

Met een in alle opzichten geslaagde reünie hebben we het jubileumjaar in stijl afgesloten. Nogmaals complimenten voor de organisatie en iedereen bedankt voor de inzet om er een succes van te maken. Inmiddels nadert de 76e verjaardag van de groep, en is het alweer tijd om vooruit te gaan kijken naar de zomerkampen. Afgelopen weekend hebben de verkenners en padvindsters al een voorschot genomen op het zomerkamp met zeer zonnige en hopelijk geslaagde minikampen.

Scouting Academy
Een enthousiaste groep nieuwe leiding heeft bijna de Scouting Academy afgerond. Komende vrijdag vindt de laatste sessie plaats voor Marit, Lucas, Kiran, Tamara, Michelle, Nicole, Joël, en Lorianne waarna zij eindelijk officieel geïnstalleerd kunnen worden. Al moet de laatste bijeenkomst nog plaatsvinden willen we ze toch alvast feliciteren en veel succes wensen als leiding bij hun speltak!

Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd
We hebben ons ingeschreven voor het traject Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd, dat wordt georganiseerd door Scouting Nederland. Het betreft hier een cursus omtrent het werven, maar ook behouden van vrijwilligers en het opstellen van vrijwilligersbeleid. Inmiddels hebben Shiranou, Tamara, Diana en Marcel de eerste sessie van de cursus gevolgd in Reeuwijk. Er zijn 4 andere groepen die met ons het traject doorlopen (3 uit de regio en 1 uit Rotterdam). Het is echt een hands-on traject, en er zal meteen actie ondernomen worden. De eerste stap is het inventariseren van de vrijwilligerstaken binnen de groep, en het maken van een vacaturelijst. Daarmee gaan we deze week aan de slag. Wordt dus heel binnenkort vervolgd!

Beleidsplan, Groepsraad en meer meiden
Op de achtergrond wordt gewerkt aan een nieuw beleidsplan voor de komende jaren, met de titel CDW80. Tijdens de komende Groepsraad op 18 mei willen we het plan presenteren, je kunt het actuele concept hier alvast bekijken. De agenda voor de Groepsraad hopen we eerdaags te kunnen verspreiden. We zijn als groep ook op zoek naar meer meiden, omdat de verhouding tussen jongens en meiden bij onze jeugdleden inmiddels ongeveer op 60/40 ligt. Wenselijk is een 50/50 verdeling. In dit document kun je zien wat de huidige stand van zaken is. Vooral voor de bevers en Simbahorde zou het mooi zijn als we snel een aantal meiden kunnen werven. Daarom wordt er een werkgroep opgericht die op korte termijn actie gaat ondernemen.

Kampvuurkuil
Tot slot nog leuk nieuws vanuit het bestuur van de Stichting. Zij zijn druk bezig met het afstoffen van de plannen voor de nieuwe kampvuurkuil, waarover heel snel meer nieuws volgt!

We vergeten in deze update ongetwijfeld van alles te benoemen, laat het ons gerust even weten als je ergens vragen over hebt of een toevoeging hebt voor een volgend bericht. Voor nu succes met de komende opkomsten en voorbereidingen op de kampen, en alvast een fijne Koningsdag op Blokrock (vooral voor de explo’s en (Geere)stam natuurlijk)!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *